KELAS ASAS MEMBUAT COKLAT (yuran RM250) SABTU ATAU AHAD
(KELAS DIADAKAN PADA SETIAP HUJUNG MINGGU,
EMAIL lina_amelina@ymail.com untuk pertanyaan lanjut)
KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
YURAN RM250.00
Masa:-( 10pg-4ptg) 1 HARI
(Kelas hanya akan di ajar untuk 2 orang peserta atau persendirian sahaja)
Topik meliputi:
1) Sejarah, jenis dan perbezaan coklat.
2) Cara-cara membuat inti praline coklat
3) teknik 'tempering' coklat Couverture yang mudah di rumah
4) 'European Style' menggunakan coklat compound (coklat strawberry/orange delight, coklat lollichoc, coklat oreo,).
5) teknik mewarna
6) Nota, Nama dan alamat pembekal coklat dan peralatan yang berkenaan.
7) cara pembungkusan , cara penjagaan mold dan cara sebutharga.
(anda akan membawa pulang coklat yang dihasilkan sendiri, tools food warmer, stanless still, spatula, 1 pencetak dan shape pvc tray)
PAKAGING
(Kotak Bertingkap/Special Box/Bekas Transparent)
Inti
Badam/Oren/Strawberry/Kismis/cappucino/coffee/Caramel/ Blueberry/Perasa Mint
Cornflakes bersalut coklat
Badam bersalut Coklat.